top of page
IMG_20230623_162455_258.jpg

Kattenbarber Mandy

Al van kinds af aan ben ik opgegroeid met katten en mijn passie voor deze dieren is groot. Na jaren als (heren)kapper te hebben gewerkt was het tijd voor een carrière switch. Deze zoektocht duurde en ondertussen werd ook FIP geconstateerd bij één van mijn katten. De zorg die hierbij kwam kijken was intensief maar recht vanuit mijn hart. Uiteindelijk wist ik: ik wil met katten werken. En wat kan iemand die al bekend is met een schaar en tondeuse dan het beste gaan doen? Katten trimmen!

 

In november 2022 startte ik de opleiding kattentrimmen bij Aeres Trainingscentrum Barneveld. In de toekomst zal ik bijscholen en blijven ontwikkelen om uw kat te voorzien van het beste resultaat.

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram

Trimbehandeling tijdens verblijf

Merkt u voor vertrek dat uw kat last heeft van klitten? Het is nu ook mogelijk om een trimbehandeling van Kattenbarber Mandy te boeken tijdens het verblijf in Kattenpension Mijn Stekkie.
 

Met name langharige katten, maar ook oude of zware katten die zichzelf niet meer kunnen verzorgen, hebben mogelijk last van klitten of vervilting. Op den duur kan dit lijden tot medische problemen en daar steek ik een stokje voor middels correcte vachtverzorging.

Een trimbehandeling blijft altijd spannend voor de kat. Mijn uitgangspunt is om de behandeling zo comfortabel mogelijk te maken en zonder dwang te werken. Daarom is mijn trimkoffer voorzien van een ruim aanbod aan speeltjes en snacks en wordt de tijd genomen om de gemoedstoestand van uw kat te respecteren.

 

Evengoed een uitgangspunt is dat er vachtbesparend te werk wordt gegaan. De vacht dient als bescherming tegen invloeden van buitenaf en regelt ook de temperatuur van de kat. Net zoals de mens hebben katten een natuurlijke cyclus van haarverlies – de rui. Het inkorten of scheren hiervan stopt dit proces niet! Om deze reden wordt er enkel functioneel geschoren waarbij goede vacht bespaard blijft. Dit resulteert vaak in gekke, oneffen kapsels maar de vacht behoudt hiermee zijn functies.
Er worden dan ook GEEN cosmetische modellen geschoren.
 

Wanneer u kiest voor een trimbehandeling van tijdens het verblijf bij Kattenpension Mijn Stekkie, zal ik via Whatsapp contact met u opnemen over mijn werkwijze en uw wensen.

Trimbehandeling €60

Volledige, vachtbesparende trimbehandeling waarbij de vacht wordt uitgekamd. Klitten worden d.m.v. kammen of scheren verwijderd.

 

Inclusief:

- Nagels knippen

- Gewichtscheck

- Controle oren/ogen/gebit en huidparasieten

- Advies vachtverzorging

bottom of page